Vita Arkivet | Fonus Öst Begravningsbyrå
Vita Arkivet

Varför ska man tänka på döden när man är mitt i livet?
För många kan det kännas tungt och skrämmande att tänka på sin egen begravning, men att ägna en stund åt att fundera över sina egna valmöjligheter är inte bara till stor hjälp för dem man lämnar efter sig utan kan även kännas som en trygghet för en själv. Att fylla i Vita Arkivet när man inte ”behöver” kan dessutom kännas lättare än att göra det vid sjukdom eller om behovet känns mer nära.

Många kommer på saker som är viktiga för en, men som man inte ägnat en tanke åt innan. Det kan handla om särskild musik under ceremonin eller att man inte under några omständigheter vill kremeras. Då är det bra att skriva ned sina önskemål. En del fyller bara i en rad, andra är detaljerade och fyller från pärm till pärm. Valet är ditt.

När du skrivit i ditt Vita Arkivet kan du förvara det hemma, där det är lättillgängligt. Kanske i pärmen med försäkringspapper eller i lådan med fotoalbum? Tala gärna om för någon att det finns ett Vita Arkivet och sätt det lilla medföljande plastkortet i plånboken, så är det lättare för dina anhöriga att hitta. Du kan också lämna in arkivet för kostnadsfri förvaring hos oss, men spara då gärna en kopia hemma.

Beställ Vita Arkivet

Bor du i någon av de orter vi är verksamma på, skickar vi gärna ut Vita Arkivet till dig. Fyll då i dina kontaktuppgifter nedan och skriv din adress i meddelanderutan samt hur många Vita Arkiv du önskar. För övriga orter hänvisar vi istället till Fonus.

Du kan också skriva ut ditt Vita Arkivet här.

Vita Arkivet i pappersform med ett plastkort man kan sätta i plånboken för att visa att det finns ett ifyllt arkiv.

    Kontakta oss


    Fält märkta med * är obligatoriska