Planera en begravning | Fonus Öst Begravningsbyrå
Ett vackert avsked

Att planera en begravning är på många sätt en svår uppgift och det kan vara svårt att veta var man ska börja. Hur ska man tänka? Hur brukar man göra? Vad är rätt och fel?

Det första steget är att kontakta begravningsbyrån och boka en tid för ett första möte. Mötet kan ske fysiskt på begravningsbyrån, men du kan också välja att låta mötet ske genom videolänk eller telefon.

Låt personligheten genomsyra allt

En begravning är ett personligt farväl. Där finns inga ”måsten”, regler eller begränsningar. Det handlar istället helt om hur ni vill göra. Låt hjärtat och känslan styra och se det som en kärleksförklaring till det liv som slocknat. Istället för att tänka på hur alla andra brukar göra är det viktigare att tänka på hur personen i fråga hade velat ha det och vad som representerade denne. Vad väcker dina minnen av personen? Är det en kopp kaffe i en blommig kopp? Låt den vara en del av dekorationen vid kistan. Är det skärgården? Låt begravningen hållas vid vattnet. Berätta om era tankar och önskemål, så gör vi allt för att uppfylla dem.

En värdefull handling som hjälper dig att planera en begravning

Vita Arkivet hjälper dig att planera en begravning.

Tack vare Vita Arkivet är det enkelt att skriva ner sina egna önskemål för sin begravning. Det är mycket värdefullt att ha som grund för en begravningsplanering. Läs mer om Vita Arkivet.

Våra korta filmer visar hur vi kan hjälpa dig att skapa ett personligt avsked.

Spela video
Välj en vacker minnesplats
Spela video
Sång, musik och mingel
Spela video
En persons liv kan speglas i avskedet
Spela video
Nya tidens begravningar