Fonus Öst begravningsbyrå i Finspång | Vackra och personliga avsked

Mitt i Kalkugnsbacken i Finspångs centrum ligger Fonus Öst begravningsbyrå tillsammans med juridikbyrån Familjejuristen, som delar på de ljusa och fina lokalerna. Du hittar oss mitt emot Djuraffären i Finspång, på Kalkugnsvägen 8. Precis utanför fönstret har vi parkeringsplatser och inom nära gångavstånd finns även parkeringsplatser i kommunhuset.

Ett välbekant ansikte i Finspång

På vårt kontor i Finspång arbetar Inger Muda som begravningsrådgivare. För många är hon ett välkänt ansikte, både från hennes många år på Siemens men även som en sångkamrat i kyrkokören. Inger brinner för att hjälpa människor och är en mycket uppskattad medarbetare och rådgivare.

Trygg hjälp i en svår stund

Vi vet hur viktigt det är att få ett gott och godhjärtat bemötande. Särskilt om man befinner sig i sorg. Vi vet också att platsen för begravningsplaneringen kan vara av stor vikt för att du ska känna dig trygg. Därför får du själv bestämma var du vill att vi ska ses. Hos oss på kontoret, hemma hos dig eller kanske över telefon. Vi gör gärna hembesök oavsett var i Finspångs kommun du är bosatt.

Vackra platser i och omkring Finspång

Finspång är en ort med många små pärlor och det finns många natursköna platser att hålla såväl begravningar som minnesstunder. På vägen från Norrköping tronar vackra Risinge kyrka välkomnande på sin kulle och följer man vägen förbi kyrkan kommer man så småningom till Risinge gamla kyrka, eller Santa Maria kyrka, som är dess riktiga namn. Intill kyrkan finns Risinge Prästgård, där borgerliga begravningar och minnesstunder ofta sker. Men det finns många vackra platser som lämpar sig bra för ändamålet. Vid Mo Gård kan mindre borgerliga begravningar hållas, gärna utomhus om vädret tillåter. De erbjuder även en bred meny för minnesstunder i de vackra, ljusa lokalerna. Andra vanliga platser för minnesstunder är Stjärnborgs Kök och församlingshemmet Mariagården, som ligger ett stenkast från Finspångs centrum.

Minnesklotet föddes i Rejmyre

Det var i Rejmyre, på Reijmyre Glasbruk, som vår vackra och unika skulptur Minnesklotet först skapades. Idé och design stod vår egen medarbetare Josefine Sapire för, som i sin tur kontaktade glasbruket för att ta fram en prototyp. Ur smältugnselden föddes Minnesklotet, ett särdeles vackert klot av kristall som innehåller en liten del aska från en hårlock. Minnesklotet bär på det finaste minne man kan tänka sig – en del av den vi älskar. Läs mer om Minnesklotet.

Juridisk hjälp i Finspång

Vi delar våra lokaler med Familjejuristen, som hjälper dig med allt från bouppteckningar och arv till gåvobrev och samboavtal. Kontakta Familjejuristen för att boka tid för rådgivning på telefon, hos oss eller hemma hos dig. Här kan du läsa mer om Familjejuristens tjänster.