Om oss | Fonus Öst Begravningsbyrå
Vi är Fonus Öst

De flesta känner igen namnet Fonus Öst. Och oftast förknippar man oss med begravningar. För så är det – Fonus Öst är en av regionens ledande begravningsbyråer. Tack vare vår långa och gedigna erfarenhet av dödsfall och begravningar kan du känna dig trygg när du anlitar oss.

Vi finns i Nordöstra Götaland. Idag finns vi på flera håll i vårt län. Totalt har vi 14 kontor i Fonus Öst. Det finns en enkel anledning – vi tror på att finnas nära våra kunder. Att ha lokala representanter, som lär känna och förstå våra kunders behov och önskemål.

Våra anställda är som folk är mest. Många har en bakgrund inom vården, andra har kommit in med andra erfarenheter i bagaget. Gemensamt är en vilja och en övertygelse om att man har en viktig funktion att fylla. Ett ovärderligt arbete i en svår situation. Hos oss finns både män och kvinnor i blandade åldrar. Om du vill veta mer, så kan du titta under respektive kontor.

Fonus Öst är en helt fristående del av Fonus Sverige. Vi värdesätter vår lokala förankring och närheten till våra kunder. Vårt huvudkontor är i Norrköping, Där finns bland andra vår VD och ekonomiavdelning.

Vår historia

2017 fyllde Fonus Öst 70 år. Faktum är att vi startade på nationaldagen, den 6 juni år 1947.

Andra världskriget var slut sedan ett par år tillbaka och människor arbetade hårt för att bygga upp sin tillvaro igen. Trots att Sverige blev förskonat från kriget, hade många familjer det svårt i ett samhälle som nästan helt saknade sociala skyddsnät. Under åren hade det dessutom vuxit fram tvivelaktiga verksamheter, där man inte drog sig för att utnyttja svaga eller ovetande personer.

När Fonus Öst startade var det med ett tydligt syfte – att motverka ett fenomen som vuxit sig allt starkare, nämligen ”plundring” av sorgehusen. Det här var en smaklös verksamhet, där man smög omkring och inväntade dödsfall. Och när någon slutligen avled, infann man sig på plats omedelbart. Anhöriga är alltid sårbara och utsatta, vilket de här ”plundrarna” grymt utnyttjade. Fonus Östs klara målsättning blev att sanera, reglera och utveckla branschen.

Och så har det blivit. Under våra lite mer än 70 år har vi varit med och drivit utvecklingen. Vi lyssnar på våra kunder och vi skapar nya alternativ. Att leda utvecklingen är en utmaning, som vi gärna tar på oss.
Vi finns för dig.