Begravningsmusik | Fonus Öst Begravningsbyrå
Musik vid begravning

Musik är en viktig del i en begravningsceremoni, men den kan också vara viktig för oss i vårt sorgearbete. Musik förmedlar känslor och kan sätta ord på sådant vi inte själva inte kan förmå oss till. Den skänker tröst och andrum.

Solosång och begravningsmusik

I en begravningsceremoni är solosång eller solomusik på olika instrument vanliga och uppskattade inslag. Kanske känner du någon som kan sjunga eller spela? Om inte så hjälper vi dig att hitta en solist som passar dina önskemål. Är det en begravning i svenska kyrkans ordning får man automatiskt en kyrkomusiker som spelar orgel och ibland piano. Musikern kan ofta spela olika genrer och de flesta låtar blir oerhört vackra och stämningsfulla på orgel. Det spelat alltså ingen roll om det är en psalm, dansbandslåt eller hårdrocksdänga. Sålänge musiken är okej för prästen och musikern finns det inga önskemål som är konstiga.

Man kan även spela begravningsmusik från CD eller t.ex. iTunes. Att streama musik från en Spotify-lista är dock inte tillåtet under en begravning i svenska kyrkans ordning, på grund av att begravningen då klassas som offentlig. Spotify kan däremot användas vid en borgerlig begravning, som istället klassas som slutet sällskap.


15 populära låtar till begravning