Västervik | Fonus Öst Begravningsbyrå

Ett stenkast från Stadsparken, på Allén 3B, finner du Fonus Öst begravningsbyrå i Västervik. Här möts du av Jan-Peter Brinkby, Magnus Andersson och Kristina Persson, som alla har lång erfarenhet inom begravningar. Direkt när du kliver in på kontoret möts du av värme och trygghet. För vi vet hur viktigt det är att känna sig trygg när man befinner sig i en tuff situation.

Samarbete med lokala företag i Västervik

Fonus Öst begravningsbyrå i Västervik månar om det lokala näringslivet och samarbetar med många olika aktörer, som vår omtyckta samarbetspartner och blomsterbutik Ett Strå Vassare och andra duktiga florister i området, som gör blomsterarrangemangen till både begravningar och minnesstunder.
Minnesstunder håller vi ofta i Johannesgården, Andreasgården och andra församlingshem i Södra Tjust Pastorat, med catering från härliga Linnéas Konditori eller ditt eget val av cateringfirma.

Vi har också minnesstunder på Gertrudsvik restaurang och café, Gränsö Slott, Västerviks Stadshotell, Guldkant eller annan restaurang, helt efter dina önskemål. Det händer också att vi arrangerat minnesstunder i trädgårdar, i hembygdsgårdar och andra lokaler. Marieborgskyrkans samlingssal är ett av många fina exempel.

Borgerliga begravningar i Västervik

De flesta borgerliga begravningar vi håller, förrättas i vackra S:ta Marias kapell. Både vår egna Jan-Peter och Magnus förrättar borgerliga begravningar med bravur, men det finns även andra officianter som gärna hjälper till. Vi har arrangerat borgerliga ceremonier i S.t Johannes kapell i Vimmerby, hembygdsgårdar, samlingslokaler och i trädgårdar som tillhör hus och fritidsstugor. Inga önskemål är främmande.

Kuriosa

Den rikskända studiecirkelkursen ”Dö bra” såg dagens ljus i Västervik. Det var Bengt Nyström tillsammans med vår egen Jan-Peter Brinkby, som lade grunden till en kurs där man närmare sig ett av de svåraste ämnena – döden. Innehållet omfattar familjejuridik, begravning, Vita Arkivet, palliativ vård och bårhusets verksamhet. 

Juridisk rådgivning i Västervik

Tack vare vårt samarbete med Familjejuristen kan vi erbjuda ett helhetsgrepp så du slipper krångliga kontakter och utspridda ärenden. Familjejuristen tar emot dig i våra lokaler och hjälper dig med det mesta inom familjejuridik, från dödsboförvaltning till framtidsfullmakter. För en fullständig beskrivning av Familjejuristens tjänster, besök familjejuristen.nu.