Vårt årliga stipendium till Berit Malmqvists ära. | Fonus Öst Begravningsbyrå

Vårt årliga stipendium till Berit Malmqvists ära.

Vi önskar att vi kunde göra samhället vi lever i till en bättre plats. En plats där omtanke och värme fick vinna över kyla och mörker. En plats där vi bryr oss om varandra. Berit Malmqvist är en högt älskad eldsjäl i Norrköping, såväl som i Östergötland, och hon delar vår vision. Hon har gjort skillnad för vårt samhälle och för människor över hela länet. Berit är en sann förebild. Därför instiftade vi 2015 ett stipendium till hennes ära, för att uppmuntra och belysa andra som, liksom hon, arbetar för ett bättre, tryggare och mer inkluderande samhälle. Goda gärningar, omtanke och värme. Så skapar vi en bättre värld.

Alla människor gör sitt eget avtryck i historien, men det finns de som utmärker sig på ett större plan genom goda gärningar och brinnande engagemang. Vi kallar dem för eldsjälar. Berit Malmqvist är en älskad Norrköpingsprofil och eldsjäl som inte bara förgyllt kulturlivet i staden utan även kämpat för allas lika värde och ett inkluderande samhälle. Berit är dessutom en dedikerad ambassadör för Barndiabetesfonden. Hon är en förebild som inspirerat många andra till att göra skillnad för andra människor.

Stipendiet på 25.000kr tilldelas en person, organisation eller förening i Östergötland eller norra Småland som, liksom Berit, verkat för att göra vårt samhälle bättre genom goda gärningar.