Fonus Öst hjälper fler att minnas sina nära och kära under allhelgona | Fonus Öst Begravningsbyrå

Fonus Öst hjälper fler att minnas sina nära och kära under allhelgona

För många är allhelgonahelgen den tid på året då vi ägnar extra mycket tanke åt dem vi har förlorat. För sjätte året i rad hjälper Fonus Öst till att tända ljus på grav- och minnesplatser för dem som inte själva har möjlighet. Som förra året, finns även i år möjlighet till digital ljuständning – över hela världen.

Under allhelgona samlas människor över hela landet för att tända ljus och minnas sina nära och kära som gått bort. Ibland är det inte enkelt att ta sig till kyrkogården, men det känns viktigt att minnas och hedra anhöriga och vänner. Därför tänder Fonus ljus på kyrkogårdar och begravningsplatser runt om i landet för dem som själva inte kan Förra året lanserades dessutom möjligheten att tända digitala ljus över hela världen.

  • För dem som har anhöriga begravda långt bort, eller som på grund av ålder eller hälsa har svårt att besöka en gravplats, kan det vara svårt att ta sig till kyrkogården. För att hjälpa alla dessa vill vi på Fonus Öst vara till hjälp. Genom ljuständningen kan även de som inte har möjlighet, att få stanna upp och minnas livet som var, berättar kontorscheferna på Fonus Öst i ett gemensamt uttalande.

Initiativet har blivit en uppskattad tradition, och i fjol tändes nära 30 000 ljus på mer än 1000 kyrkogårdar i Sverige. Därtill tändes drygt 9 000 digitala ljus över hela världen, i länder som Indien, USA och Frankrike. Kartan är framtagen på både svenska och engelska och nu hoppas Fonus att ännu fler ska upptäcka den digitala ljuständningen.

Länk till beställning av fysiska och digitala ljus.