Årets stipendiat är Marcus Fyrberg | Fonus Öst Begravningsbyrå

Årets stipendiat är Marcus Fyrberg

Det finns människor som gör skillnad! En av dem är Berit Malmqvist, en stark profil i Norrköping, som gör många goda gärningar. Hon är känd för sina kulturella insatser och är också ambassadör för Barndiabetesfonden. Berit är en förebild som kan inspirera alla unga eldsjälar som arbetar för något de brinner för. Därför har vi på Fonus Öst nu instiftat ett årligt stipendium till Berit Malmqvists ära.

Stipendiet på 25 000 kronor har 2015 tilldelats Marcus Fyrberg, en kreativ och öppensinnad ung kulturarbetare. Marcus har utifrån egna erfarenheter och upplevelser skapat bland annat skolföreställningar som berör utsatthet i form av mobbning, självmordstankar och ångest.

Marcus brinner också för de äldre. Under sommaren har han genomfört en musikal på olika äldreboenden och just nu är han aktuell med en julshow för seniorer.

Fonus Östs motivering:

”Stipendiet till Berit Malmqvists ära har tilldelats Marcus Fyrberg, en kreativ och öppensinnad ung man. Han har utifrån egna erfarenheter och upplevelser skapat kultur riktad mot känsliga ämnen i samhället. Här har han bland annat använt sig av sin utsatthet i form av mobbning under uppväxten.

Marcus har valt att använda sina erfarenheter och sin talang till ett positivt arbete och under året har han skapat en teater för lågstadieskolor som berör etik och moral i olika miljöer. Idag åker han runt med en egenskriven musikal på högstadieskolor. Det är en modig musikal som berör många känsliga ämnen såsom mobbning, utanförskap, självmordstankar och ångest.

Markus brinner också för de äldre. Under sommaren har han genomfört en resande musikal på olika äldreboenden och just nu är han aktuell i skapandet av en julshow för våra äldre.

Marcus har ett stort och varmt hjärta för såväl ung som gammal. Vi på Fonus Öst tycker att han genom sitt engagemang spider värme, kärlek och viktig kunskap. Marcus är på alla sätt en värdig vinnare!”