Arrangera en minnesvärd begravning i vackra Husby Säteri

Husby Säteri är inte bara ett slott. Det är en upplevelse. Här, i de magnifika salarna, hälsar vi gästerna välkomna. Redan vid entrén möts man av stenhallen – ett rum med vackra bågvalv och enkla stenväggar, vilket ger en näst intill dramatisk skönhet. Här tänder vi gärna levande ljus och smyckar med blommor vid begravningar.

Om vädret tillåter öppnar vi dessutom upp dubbeldörrarna mot havsviken Slätbaken, vilket utgör en stämningsfull fond bakom begravningsförrättaren och kistan eller urnan. Den här miljön skapar alla möjligheter till begravningsakter som man aldrig kommer att glömma.

Se vår film om Husby Säteri

 Sittande middagar? Eller kanske buffé?

När själva akten är över, bjuder vi in till minnesstund. Här dukas det upp för sittande middagar, bufféer, mingel med snittar och bubbel eller kanske kaffe med smörgåstårta och bakverk.

Vår största matsal rymmer upp till 85 gäster. Efter middagen intar våra gäster gärna kaffet i grevinnans matsal, jaktsalen eller något annat rum som de önskar. De här salarna passar även perfekt för mindre sällskap.

Om våra gäster har egna förslag, till exempel ett tema på mat, dukning eller dekorationer, så genomför vi naturligtvis det. Vi engagerar oss helhjärtat i varenda detalj. Tillsammans skapar vi den minnesstund som den avlidne hade önskat. Och som alla gäster får uppleva i en ravylld miljö.

Trevliga rum och vrår för stora och små sällskap

En begravning är ett tillfälle då familj, släkt och vänner samlas för ett sista avsked av en saknad person. Det är också ett tillfälle för gemenskap och minnen.

För att få tid att umgås tillsammans, erbjuder Husby Säteri möjlighet till övernattning. Även för långväga gäster är detta ett uppskattat alternativ. Högst upp i slottet ligger de vackra och personligt inredda rummen, i de flesta fall en suite med eget badrum.

Under vistelsen på slottet, bjuder vi gärna in till rundvandring – allt från salar och bibliotek till vinkällare och spa-anläggning. I de olika sällskapsrummen kan man umgås, kanske läsa eller inta en vickning senare på kvällen. Och på morgonen dukar vi upp en fräsch frukostbuffé för alla smaker.

Begravningsakt:

Kyrkliga eller borgerliga begravningsakter, inomhus eller på den vackra ute-platsen om vädret tillåter.

Minnesstund:

Upp till 85 sittande middagsgäster. Här finns rum för stora och små sällskap.

Sällskapsrum:

Slottet erbjuder ett flertal rum i alla storlekar.

Meny:

Husby Säteri tar fram ett menyförslag utifrån önskemål. Det kan vara sittande middagar, bufféer, mingelplock eller kaffe. Vi serverar gärna lokala råvaror med eget vilt eller fisk från Östersjön.

Övernattning:

Här finns såväl dubbelrum som enkelrum.

Miljö:

Vi dekorerar utifrån våra gästers önskemål. Att vintertid placera ut marschaller, ljus och tända kakelugnar eller sommartid smycka med blommor och grönt är mycket uppskattat.

Övrigt:

Musik, solister, foto-grafering och andra kringtjänster bokar vi vid önskemål.

Läs vidare: